11:31
12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри

Cвяту вже більше як сто років та офіційно воно було засноване тільки в 1971 році. В Україні його святкують з 1997 року за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Асоціації медичних сестер України.
В історії цивілізації медицина має гарну і багату історію. Традиційно її визначають як покликання, як мистецтво, як служіння людині в потребі. Медсестринство виникло з традиційних форм опіки і лікування. Таким чином, медсестринство розглядається як гуманна і фундаментальна діяльність. Про це зазначив головний лікар обласної лікарні Володимир Горох в офіційній частині святкового концерту-конкурсу з нагоди свята медичної сестри.
Професія медичного праціника – одна з найгуманніших професій на землі, але серед медиків найлюдяніша, найпочесніша та подеколи найважча професія – медична сестра. У всі часи медичні сестри є зосередженням милосердя. Про цю важливу рису медсестри говорить заступник головного лікаря з медсестринства Тетяна Мельник. І, мабуть, не випадково, що важка місія медичної сестри здебільшого лягає на тендітні жіночі плечі, більше 90% медсестер є жінки, бо саме жіноче чутливе серце, добрі руки та велике терпіння так необхідні у цій професії.
З нагоди професійного свята у конференц-залі обласної лікарні пройшов конкурс серед медичних сестер, але цього разу медичні сестри показали які вони майстрині і вдома, які мають захоплення. У залі були представлені роботи працівниць установи у двох номінаціях «Кращий кулінар» та «Краща майстриня». Подивиться на вироби зібралось чимало працівників лікарні. Журі які оцінювали роботи довго не могли обирати кращу майстриню в кулінарії та у рукоділлі. 
А після цього пройшов жартівливий конкурс серед медичних систер, який включав у себе декілька етапів: «десмургія», «пластична хірургія», «увага епідемія», подарунок своїми руками та інше. Поки конкурсанти виконували свої завдання зал з глядачами заводили своїми піснями солісти народного хору обласної лікарні «Сумські візерунки».
Тож, вітаючи учасниць святкового зібрання, головний лікар обласної лікарні, Володимир Горох, подякував їм за роботу та побажав бути задоволеними нею, а ще – здоровими та щасливими.
– Я хочу низько вклонитись вашій самовідданій праці, – сказав він, – і попросити пробачення за те, що, можливо, насьогодні не завжди можна в нинішніх умовах належним чином фінансово оцінити вашу роботу. Але щиро бажаю вам віри в майбутнє, впевненості в тому, що ці надскладні для країни й кожного з нас часи минуть і настануть кращі – в тому числі дякуючи вашій самовідданій праці! Дякуємо вам за ваш щоденний подвиг – працю в ім’я нашого народу задля його блага.
Цього дня на адресу медичних сестер було багато гарних слів вітань, щирих побажань. Кращих представниць медсестринської громади лікарні було відзначено грамотами обласної лікарні, а учасники конкурсу отримали дипломи та подарунки.
– Приємно, що адміністрація та профспілкова організація нашої лікарні відзначила мене за багаторічну працю, чуйне ставлення до пацієнтів, гарне ведення медичної документації й – просто як гарну жінку! – поділилась радістю медична сестра гастроентерологічного відділення Людмила Мальцева. – А працювати з пацієнтами, насьогодні й легко, й важко. Важко – тому, що треба уважно подивитись, яке призначили лікування, та забезпечити його, проконтролювати, щоб вчасно виконали лікарські призначення. Це я так лише кількома словами розповіла, а насправді все не так легко. Це – велика відповідальність за лікувальний процес, за одужання хворого. Але й маю натомість заслужену повагу людей. Тому що щиро їх по-людськи люблю, працюю відповідально, хочу, щоб вони не хворіли, щоб були завжди здоровими. Стараюсь – прагну до цього. Побажаю ж собі, своїм колежанкам здоров’я міцного, щастя, удачі, сімейного благополуччя, миру всім і … здорових пацієнтів!

 

 

 

Переглядів: 442 | Додав: sdnz1973 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar