09:38
8 травня відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на фасаді

Сумської обласної клінічної лікарні колишньому головному Єгоровій Ірині Костянтинівні, Заслуженому лікарю УРСР, яка очолювала заклад з 1957 по 1980 роки. Ініціатором відкриттям меморіальної дошки став трудовий колектив лікарні.
Свою нелегку лікарську діяльність вона розпочала у 1943 році, добровільно пішла на фронт лікарем-хірургом у армійський шпиталь. Вона була одна з тих військових того часу яка залишила напис на Рейхстагом у Берліні. Ірина Костянтинівна з 1949 року по 1957 рік працювала в Сумах хірургом обласного онкологічного диспансеру, згодом і очолила його, була засновником онкологічної служби в області. 
На заході був присутній заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, заступник начальника управління охорони здоров’я Надія Лисенко, депутати обласної ради Віра Лаврик та Тетяна Евдокімова, голова профспілкової організації працівників охорони здоров’я Лариса Маслова, родичи та друзі Ірини Костянтинівни, а також працівники Сумської обласної клінічної лікарні. 
Почесне право відкрити дошку було надано заступнику голови Сумської обласної ради Анатолію Річкалю, заступнику начальника управління охорони здоров’я Сумської ОДА Надії Лисенко та головному лікарю установи Володимиру Гороху.
Анатолій Річкаль зазначив у своєму виступі , що бути лікарем - це покликання, а не розрахунок, це гуманність і милосердя, які піднесли його на п’єдестал людської вдячності та поваги.
Зі словами подяки за шанобливе ставлення до пам’яті виступила невістка Ірини Костянтинівни - Регіна Капрельянц.
Володимир Горох у своєму виступі до присутніх сказав, що понад усе у своїй роботі Ірина Костянтинівна мала високий лікарський професіоналізм, відзначалась відповідальністю за здоров’я звичайних людей – її пацієнтів, вона вміла відчувати чужий біль, на її рахунку — сотні врятованих людських життів, а її робочий день ніколи не був обмежений в часі.
Також до виступу приєдналися колеги Ірини Костянтинівни, які з перших днів працювали в лікарні.
Присутні вшанували пам’ять заслужених лікарів хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 

Переглядів: 472 | Додав: sdnz1973 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar