Основні напрямки роботи
1. Здійснення контролю та керівництва за організацією і якістю лікувального харчування в лікувально-профілактичних закладах області.
2. Надання консультативної допомоги з питань раціонального та дієтичного харчування населенню області.
3. Організаційно-методичне керівництво дієтологічної служби області.
4. Підвищення кваліфікації лікарів-дієтологів (сумісників) та медичних сестер з дієтичного харчування шляхом підготовки на курсах інформації та стажування, підвищення кваліфікації, організації та проведення конференцій, семінарів, занять і т.д.
5. Впровадження в практику лікувально-профілактичних закладів області нових сучасних методів дієтичного харчування.
6. Вивчення стану та якості харчування хворих шляхом періодичної перевірки лікувальних установ згідно з графіком.
7. Аналіз кількісних та якісних показників служби.
8. Розробка планів служби.
9. Вивчення потреби ЛПЗ області в матеріально-технічному оснащенні харчоблоків.
10. Внесення на розгляд керівництва управління охорони здоров’я пропозицій щодо поліпшення стану лікувального харчування.
11. Проведення санітарно-просвітницької роботи в лікувальних закладах області шляхом проведення лекцій, бесід, висвітлення в засобах масової інформації, розробки інформаційних матеріалів.
12. Участь у проведенні занять у „школі самоконтролю” при ендокринологічному відділенні КЗ „Сумська обласна клінічна лікарня”.
13. Розгляд питань щодо призначення хворим індивідуального та додаткового харчування.
Дієтологічний кабінет обласної консультативної поліклініки
- надає висококваліфіковану допомогу дорослому та дитячому населенню області;
- проводить розробку добового та семидобового меню при різних захворюваннях;
- складає необхідні добові набори продуктів відповідних дієт.
Порядок направлення на консультацію до дієтолога консультативної поліклініки
1. На консультацію в дієтологічний кабінет направляються хворі лікарями різних спеціальностей усіх районів області та м. Суми.
2. Консультативний прийом здійснюється в обласній консультативній поліклініці з понеділка по п’ятницю.
3. Направлені на консультацію хворі повинні мати необхідну медичну документацію.
В ЛПЗ області покращилась санітарно-просвітницька робота з питань дієтичного харчування. Надано 10 матеріалів в газети. Здійснено 21 виступ на телебаченні та радіо.
Курси інформації, стажування та підвищення кваліфікації пройшли 22 дієтсестри.
Обласний дієтолог – Калашник Тамара Миколаївна, перша кваліфікаційна категорія
Контактна інформація
тел. (0542) 25-79-38