Основні напрямки роботи

1. Здійснення контролю та керівництва за організацією і якістю лікувального харчування в лікувально-профілактичних закладах області.

2. Надання консультативної допомоги з питань раціонального та дієтичного харчування населенню області.

3. Організаційно-методичне керівництво дієтологічної служби області.

4. Підвищення кваліфікації лікарів-дієтологів (сумісників) та медичних сестер з дієтичного харчування шляхом підготовки на курсах інформації та стажування, підвищення кваліфікації, організації та проведення конференцій, семінарів, занять і т.д.

5. Впровадження в практику лікувально-профілактичних закладів області нових сучасних методів дієтичного харчування.

6. Вивчення стану та якості харчування хворих шляхом періодичної перевірки лікувальних установ згідно  з графіком.

7. Аналіз кількісних та якісних показників служби.

8. Розробка планів служби.

9. Вивчення потреби ЛПЗ області в матеріально-технічному оснащенні харчоблоків.

10. Внесення на розгляд керівництва управління охорони здоровя пропозицій щодо поліпшення стану лікувального харчування.

11. Проведення санітарно-просвітницької роботи в лікувальних закладах області шляхом проведення лекцій, бесід, висвітлення в засобах масової інформації, розробки інформаційних матеріалів.

12. Участь у проведенні занять у „школі самоконтролю” при ендокринологічному відділенні КЗ „Сумська обласна клінічна лікарня”.

13. Розгляд питань щодо призначення хворим індивідуального та   додаткового харчування.

        

 Дієтологічний кабінет обласної консультативної поліклініки

  • надає  висококваліфіковану допомогу дорослому та дитячому населенню області;
  • проводить розробку добового та семидобового меню при різних захворюваннях;
  • складає необхідні добові набори продуктів відповідних дієт.

 

Порядок направлення на консультацію до дієтолога консультативної поліклініки

         1. На консультацію в дієтологічний кабінет направляються хворі  лікарями різних спеціальностей усіх районів області та м. Суми.

         2. Консультативний прийом здійснюється в обласній консультативній поліклініці з понеділка по пятницю.

         3. Направлені на консультацію хворі повинні мати необхідну медичну документацію.

 

 

В ЛПЗ області покращилась санітарно-просвітницька робота з питань дієтичного харчування. Надано 10 матеріалів в газети. Здійснено 21 виступ на телебаченні та радіо.

 Курси інформації,  стажування та підвищення кваліфікації  пройшли 22 дієтсестри.

 

Обласний дієтолог – Калашник Тамара Миколаївна, перша кваліфікаційна категорія 

 

Контактна інформація

тел. (0542) 25-79-38