11:54
22 травня відбулось засідання членів правління Товариства офтальмологів України

22 травня 2018 року на базі Інституту очних хвороб ім. Філатова (м. Одеса) відбулось засідання членів правління Товариства офтальмологів України, обласних спеціалістів та завідуючих кафедрами. Основне питання на порядку денному – аналіз діяльності офтальмологічної служби за 2017 рік. 
З 23 по 25 травня Одеський інститут приймав фахівців офтальмологів з усієї України в рамках проведення XIV з’їзду офтальмологів України. У цьому році цей масштабний захід ознаменовано рядом значних ювілейних і пам’ятних дат, важливих не тільки в галузі офтальмології, але і у всій сфері охорони здоров’я. Так, 25 травня виповнюється 110 років від дня народження видатного вченого, який зробив значний внесок у вдосконалення методів лікування посттравматичної і післяопікової патології очей, академіка Надії Олександрівни Пучковської. Також 2018 рік відзначився 25-річним ювілеєм від дня заснування Національної академії медичних наук України. Ще одна важлива подія в галузі офтальмології – це 80-річний ювілей Товариства офтальмологів України. Саме в 1938 році на Другому з’їзді офтальмологів України було прийнято рішення про створення організації, яка об’єднала медичну громадськість для сприяння всебічному розвитку вітчизняної охорони здоров’я, науково-освітньої і дослідницької роботи в галузі офтальмології, що дозволило виростити величезну плеяду відомих учених і висококваліфікованих лікарів. 
Основними питаннями заходу були: лікування хвороб рогівки, травм, опіків, катаракти, глаукоми, захворювань сітківки, вітреоретинальна хірургія. 
Лікарі нашого відділення відвідали виставку сучасного обладнання
У перерві між науковими доповідями поспілкувались з колегами з інших областей, обмінялись досвідом лікування хворих з різноманітною патологією. 
Після з’їзду були намічені нові вектори розвитку та впровадження в практику нових методів лікування, шляхи оптимізації лікувально-діагностичного процесу на етапах реформування галузі охорони здоров’я. Так познайомились з новими офтальмологічними препаратами - ефективними рішеннями очних проблем.

Переглядів: 523 | Додав: sdnz1973 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar